Hier in de buurt
valt vanalles te beleven

Op 7 km: Fourneau Saint-Michel: Midden in de Ardense bossen vind je het openluchtmuseum van het Waalse landleven, een domein van vijftig hectare waar oude huizen, ambachtenateliers, boerderijen, een school,… vakkundig werden heropgebouwd. Een kilometer verder vind je het ‘Museum van het Ijzer en Oude Metaalnijverheid’, het ‘Museum van het landelijke leven in Wallonië’ en het ‘Museum van de geschiedenis van het Ardense bos’.

Op 7 km: Centrum voor spoor en steen in Jemelle: In Jemelle vind je het ‘Centrum voor spoor en steen’. Ten midden de spoorlijn Brussel-Luxemburg bevond zich vroeger een werkplaats voor onderhoud van spoorwegmateriaal en een verdeelplaats van water en steenkool – want ook de steengroeven van Lhoist lagen vlakbij. Het station van Jemelle was het eerste Belgische station dat werd gebombardeerd in WOII. Ter nagedachtenis van die gebeurtenis en de rijke geschiedenis die eraan voorafging, werd het centrum opgericht.

Op 9 km: Grotten van Lorette: Op een steenworp van Rochefort, waar Stephanie en Christopher wonen, bevindt zich de grot van Lorette, het zogenaamde ‘kleine zusje van Han’, waar je toch al snel ruim zestig meter onder de grond duikt. Een indrukwekkende ervaring die afgesloten wordt met een documentaire, in het recent heringerichte paviljoen, over het ontstaan van grotten en bergketens. Wie na deze ervaring zin heeft om nog een wandeling te doen diep in een nog veel groter grottencomplex, kan enkele kilometers verder terecht in de Grotten van Han (11 km): Grotten van Han

Op 9 km: Rochefort: In Rochefort kan je de ruïnes gaan bezoeken van wat in de elfde – twaalfde eeuw een hallucinant mooi kasteel moet zijn geweest. Tijdens het wandelen tussen de imposante restanten kan je daarenboven genieten van de mooie vergezichten die de streek rijk is.

Op 15 km: Saint-Hubert: Saint-Hubert wordt ook de Stad van de jagers genoemd. Het is bekend om de statige Basiliek van Sint-Hubertus, de lokale wildslagerijtjes en estaminets, het alomgekende ‘feest van Sint-Hubertus’ op 3 november en natuurlijk voor de langlaufpiste die opent van zodra de eerste sneeuwvlokken neerdwarrelen.

 

 

Op 15 km: Sint-Stefanuskerk in Waha: In Waha staat één van de oudste Romaanse kerken van de Belgische Ardennen, De Sint-Stefanuskerk. Je kan er ondermeer zes prachtige kleurrijke glas-in-loodramen (ontworpen door wijlen Jean-Michel Folon) bewonderen én een statige lindeboom van honderden jaren oud.

Op 20 km: Euro Space center in Transinne: In Transinne, op 20 km van de chambre d’hotes kan je het Euro Space Center gaan bezoeken, een spectaculaire in- en outdoor ervaring waar je alles te weten komt wat je ooit had willen weten over de ruimtevaart. Een unieke ervaring voor het hele gezin.

Op 21 km: Provinciaal domein van Chevetogne: Dit prachtige domein van maar liefst zeshonderd hectare groot is de gedroomde locatie voor een daguitstap met de hele familie.

Op 23 km: Het kasteel van Lavaux- Sainte- Anne: Een wandeling door dit imposante kasteel voelt aan als een reis door de tijd, de kelders en gemeubileerde kamers leiden je terug naar het leven van enkele honderden jaren geleden. De eerste verdieping is ingericht als natuurmuseum en buiten leidt een wandelpad je langs de diepe slotgrachten naar een prachtig damhertenpark.

Op 35 km: Durbuy: Durbuy is een van de toeristische trekpleisters in Wallonië. Jaarlijks trekt de van oorsprong middeleeuwse stad duizenden toeristen. In Durbuy kan je ondermeer het prachtige Kasteel van de Graven van Ursel bezoeken, het oude recolletenklooster,de indrukwekkende menhirs…

Op 48 km: Bastogne War Museum: Herbeleef de Slag om de Ardennen uit WOII in het indrukwekkende Bastogne War Museum, vanuit het standpunt van een Amerikaanse korporaal, een Duitse luitenant, een jonge onderwijzers of een dertienjarige leerling… Het doet je ongetwijfeld verschillende keren naar adem happen.